Lurens sommarteaters 60-årsjubileumsföreställning Ronja Rövardotter blev en enorm  publiksuccé. Hela 10 618 biljetter löstes ut och det betyder att föreställningen publikmässigt slinker in bland topp fem i teaterns 60-åriga historia. Då genrepen dessutom sågs av drygt 450 personer så överstiger den sammanlagda publikmängden 11 000. Endast under spelsäsongens första vecka fanns det lediga platser på läktaren, de följande fyra veckorna var praktiskt taget helt slutsålda. Och då fyllde man även gångarna med lösa stolar för att så många som möjligt skulle få njuta av föreställningen.
Sommaren 2018 var ljuvligt varm men den största värmen stod nog publiken för. Den fantastiska respons ensemblen fick från publiken är den drivkraft som gör att allt slit från januari ända till augusti är mödan värt.
Nu är det åter dags för Lurensgänget att pusta ut och ta igen sig. Länge har man dock inte tid att vila innan arbetet med nästa års produktion inleds. Förberedelserna är redan i full gång ….
Östra Nylands ungdomsförbund vill tacka hela ensemblen och alla funktionärer för ett ypperligt arbete. Och ännu ett stort tack till er, bästa publik.