Lappträskbon Christina Mickos har valts till Östra Nylands ungdomsförbunds ordförande för 2018. Hon efterträder Kim Svenskberg som innehaft posten sedan 1999.

Mickos verkar som lärare i psykologi och religion i Lovisa Gymnasium och är till utbildningen pol. mag. med pedagogisk behörighet. Man kan utan att överdriva säga att Mickos är östnylänning ut i tåspetsarna: hon är född i Isnäs, uppvuxen i Pernå kyrkoby och bor nu i Lappträsk där hon bl.a. fungerat som ordförande i kommunfullmäktige 2013–2017.

– Det ska bli jätteroligt att få träffa alla östnylänningar och se vad vi på ÖNUF kan erbjuda dem. Jag ser ungdomsförbundet som en pall med tre ben, där benen består av sommarteatern, frivilligverksamheten ute i regionen och den östnyländska starka andan.

Mickos ser fram emot att få utveckla verksamheten i synnerhet för ungdomar och barn. Till exempel kunde man förverkliga olika konst- och teaterprojekt i samarbete med skolor i regionen.

Själva sommarteaterverksamheten är Mickos redan bekant med – många kommer ihåg henne från senaste sommar på Lurens då hon medverkade i pjäsen Sällskapsresan. Kommer vi att få se henne på scenen också i framtiden?

– Jag tror att man ville ha mej till ordförande för att få bort mej från scenen, skrattar Mickos, utan att klart svara ja eller nej på frågan.

Östra Nylands ungdomsförbund vill tacka Kim Svenskberg för det enorma jobb han gjort för förbundet och Lurens sommarteater. Under Kims ledning har Lurens befäst sin ställning som en av Svenskfinlands mest ansedda amatörteatrar. För Kim har det alltid varit en självklarhet att i östnyländsk anda hjälpa till där det behövs, utan att förvänta sig några applåder i gengäld. Tack Kim!

 

Kim Svenskberg har sedan 1999 verkat som Östra Nylands ungdomsförbunds ordförande. Han har varit en bekant syn på läktaren och är säkert det även i framtiden.